Workshops voor kinderen

Het mooie van thuiseducatie is dat er allerlei mogelijkheden zijn om in groepsverband te onderwijzen. Dit kan bij gelegenheid of structureel.

Voorbeelden van workshops die zijn georganiseerd zijn beeldende vorming, tekenen, samenzang, groepsdans, voordracht van gedichten, het maken van attributen, wol vilten, het instuderen van een musical, brood bakken, scheikunde proefjes en nog veel meer.
Typerend aan een workshop is dat kinderen zelf met hun handen iets kunnen doen.

Bij het organiseren van een workshop is het belangrijk om rekening te houden met de volgende aspecten:

– Leeftijd: Voor welke leeftijd is de workshop? Bedenk dat er hele gezinnen komen, dus voor grotere en kleinere kinderen moet ook iets te doen zijn. Dat kan ook verzorgd worden door een andere moeder.
– Groepsgrootte: Hoe groot kan de groep zijn?
– Locatie: kies een locatie die groot genoeg is voor de workshop, en ook voor de kinderen die niet mee doen. Als er voor de andere kinderen iets verzorgd wordt moet daar ook ruimte voor zijn. Ruimtes bij speeltuinen en kinderboerderijen zijn aan te raden.
– Kosten: Wat zijn de kosten van de workshop, de huur van de ruimte, koffie en thee, evt de reiskosten en bijdrage voor de persoon die de workshop geeft? Bedenk dat het haalbaar moet zijn voor gezinnen die van 1 inkomen rond moeten komen.

Het organiseren van een workshop vraagt wat organisatie, maar geeft grote voldoening! Hou dus vooral de camera bij de hand en geniet van al die geconcentreerde kindergezichtjes.

Communicatie hierover gaat via de mailinglijsten.