Thuisonderwijs overzee

“Gaat dan henen, maakt al de volken tot mijn discipelen…” 

– Matthéüs 28:19 –

Daar sta je dan. Klaar om te gaan. Jij en je gezin, naar de andere kant van de wereld. Omdat je je geroepen weet. Geroepen om te gaan en mee te werken aan een opdracht: ‘maakt alle volken tot mijn discipelen…”.

Maar hoe moet dat nu met je eigen ‘discipelen’? De kinderen die jullie vergezellen naar het veld? Welke mogelijkheden zijn er om hen te onderwijzen? Om hen mee te nemen in dat grote plan? Hoe zorg je voor balans tussen werk en gezin? Welke keuze maken jullie voor het onderwijs aan jullie eigen kinderen?

Worden jullie binnenkort uitgezonden en wil je je oriënteren op de onderwijsmogelijkheden voor je kinderen? Weet dan dat er een groot netwerk van christenouders is die in Nederland thuisonderwijs geven. Hun redenen daarvoor vind je op richtingbezwaar.nl. Maar voel je niet verplicht om daar direct een kijkje te nemen. Wat we jullie graag willen laten weten, is dat je niet alleen op pad hoeft te gaan als je kiest voor thuisonderwijs over de grens.

Je bent een moeder (en vader) met een roeping en wij ondersteunen je graag in je wens om thuisonderwijs te geven. Een plek op het veld kan eenzaam zijn, maar met de mogelijkheden van tegenwoordig hoeft je je bij je thuisonderwijs niet alleen te voelen.

Wat kunnen wij voor je doen?

Zijn jullie er nog niet uit hoe je de educatie voor je kind(eren) gaat regelen?

Op een startersavond krijg je een goed beeld van thuisonderwijs, maar er is wat minder ruimte om persoonlijke vragen te beantwoorden. Daarom kun je ons ook bereiken via onze Infolijn (08 50 60 90 90, maandag en woensdag van 20.30 – 21.30 uur).

Hebben jullie je beslissing genomen en wordt het (grotendeels) thuisonderwijs?

Thuisonderwijzers overzee bieden we graag toegang tot ons online archief, onze regelmatige webcasts (vier keer per jaar) en tot intervisiemogelijkheden. Ook staat Lifeline voor je open. Mocht het door tijdsverschillen lastig zijn om ons op de Nederlandse openingstijden te bellen, geef dan gerust een seintje en we kijken wat er buiten die tijden mogelijk is.

Ontdek wat thuisonderwijs kan betekenen voor jullie roeping. Onze God is een God van relaties. Jullie gezin en de manier waarop jullie met je kinderen omgaan, brengt een stille, maar krachtige boodschap.