Seminars

Het is voor alle thuisonderwijzers goed om scherp te blijven en bij te leren. Daarvoor worden regelmatig seminars georganiseerd.

Op 7 maart staat een seminar over sensorische integratie gepland. Sensorische integratie gebeurt meestal ‘vanzelf’ wanneer kinderen zich ontwikkelen, maar het kan gebeuren dat de ontwikkeling anders verloopt. Als ouders merk je dan dat je kind zich anders gedraagt dan andere kinderen, door prikkels op te zoeken of juist te vermijden. Dit kan zich uiten op allerlei gebieden, zowel fysiek op allerlei manieren, als ook sociaal en emotioneel.
Het is goed om meer zicht te krijgen op de problematiek die speelt bij kinderen met een sensorische integratie stoornis, en vooral hoe we hen kunnen helpen om beter in hun vel te komen. Twee sensorisch integratie therapeutes zullen de avond verzorgen.

Voor aanmelding en vragen, email info@thuisonderwijsdoenwesamen.nl

Binnenkort staat er ook weer een studie over Charlotte Mason op het programma. Het Charlotte Mason onderwijs is toonaangevend in de UK, en voor thuisonderwijzers heel goed toe te passen.