Informatieavonden

Als jullie gewetensbezwaar hebben tegen de richting van de scholen in je omgeving, zie je jezelf gesteld voor de vraag: maar hoe dan verder? Hoe gaan we ervoor zorgen dat onze kinderen een goede educatie krijgen en dat zij goed voorbereid worden op volwassenheid? Bezwaar hebben tegen ander onderwijs is één, maar zorgen voor onderwijs dat wél in overeenstemming is met je levensovertuiging is de volgende stap. Thuisonderwijs, ik weet dat het voor mijn kinderen goed zou zijn, maar is het voor mij ook goed? Kan ik het wel? Kan ik het opbrengen? En hoe gaat dat dan? Dat zijn vragen die elke beginnende thuisonderwijzer zichzelf stelt.

Het geven van thuiseducatie vraagt toewijding. Maar het zien groeien van je kinderen, hen denksprongen te zien maken, hen zichzelf te zien overwinnen… Het plukken van vruchten die je zelf geplant hebt… dat geeft een enorme voldoening. Het geven van thuiseducatie wordt een vak waarin je jezelf steeds meer bekwaamt.

Toch is het goed om de vraag ‘is dit iets voor mij?’ eerlijk aan te gaan. De vragen die je jezelf stelt zijn legitiem en nodig om gesteld en beantwoord te worden. We willen je daarom uitnodigen op de startersavonden, of voor een persoonlijk gesprek de informatielijn te bellen.

Overweeg je thuisonderwijs te gaan geven, of ben je daar net mee begonnen? Wees dan welkom op een informatieavond voor starters. Hier is, naast de behandeling van deze vragen, ook ruimte voor ontmoeting met andere ervaren en nieuwe thuisonderwijzers.

Voor vragen, aanmelding en adresgegevens kun je mailen naar info@thuisonderwijsdoenwesamen.nl.
Voor een persoonlijk gesprek kun je op maandag- en woensdagavond bellen naar 085 060 9090 (geen juridische vragen).